Flytte fra Lørenskog til Borgen Vest

– Man får så mye mer for pengene

I det helt nyetablerte boligfeltet Borgen Vest har Cristopher, Ida og Philip bosatt seg. Nå ønsker de seg enda flere naboer i de splitter nye boligene.

NY BOLIG: Ida, Philip og Cristopher er fornøyde med sitt nye hus på Borgen Vest.

I landlige omgivelser, bare et steinkast fra E16, ligger idylliske Borgen. Et rolig boligfelt med barnevennlige omgivelser. I ytterkanten reiser det seg nå et splitter nytt boligfelt, Borgen Vest. Feltet består av eneboliger, tomannsboliger og rekkehus, og flere fornøyde beboere har allerede etablert seg. Blant dem er Christopher Ruud Aspel, Ida Viktoria Norberg Bøeng, og Philip på åtte måneder. De flyttet inn i september 2021.

– Vi hadde begynt å se på hus da Philip var på vei, da vi bodde i en leilighet på Lørenskog i fjerde etasje uten heis. Vi fikk vite om dette prosjektet i fjor sommer, men visste ikke en gang hvor Borgen var. Men så dro vi og så på det, og avgjørelsen ble tatt i øpet av en uke, forteller Ida.

Kontrakt ble signert, og etter bare et par måneder flyttet paret inn i en splitter ny tomannsbolig. Med en praktisk planløsning, store utearealer, fin utsikt og sol hele dagen, har familien på tre funnet seg godt til rette mellom Kløfta og Jessheim. Christopher er opprinnelig fra Lørenskog, og Ida fra Gjerdrum, så det var naturlig å slå seg til ro på Romerike.

– Med den store utbyggingen som er i blant annet Lørenskog, ønsket vi å komme til et roligere og mer barnevennlig område. Det har vi fått her, sier Christopher.

LUFTIG: Boligene bygges med god plass rundt, og med hod utsikt over Romerike. Christopher, Philip og Ida kan se helt til Varingskollen fra Borgen.

Mer for pengene

Prosjektet Borgen Vest ble påbegynt i 2019 og de siste boligene skal stå ferdig i 2027. Boligene har fine uteplasser og mye sol, og det føles luftig med god plass mellom. Med god planløsning og mange smarte valg er passer boligen perfekt for familien på tre. Å kjøpe noe som var nytt ser Ida og Christopher på som en fordel.

– Vi ville ikke ha noe som var eldre enn fra 2018, og det er veldig deilig å kjøpe helt nytt. Da har man garanti i fem år, og det er føles trygt å kjøpe fra en seriøs aktør som Norgeshus 3 Byggmester, sier Christopher.

I et boligmarked som har vært brennhett lenge, er paret glade for at de valgte å flytte et lite stykke unna områdene som koker mest. Øvre Romerike har fortsatt et lavere prisnivå enn steder som Lørenskog og Lillestrøm, selv om det ikke er lange avstandene mellom.

– For oss var det viktig å ikke bo seg helt ihjel. Man får så mye mer for pengene her enn bare noen kilometer lenger sør, sier Christopher.

Det er deilig med noe nytt, og det føles trygt å kjøpe fra en seriøs aktør som Norgeshus 3 Byggmester
Christoper og Ida
GODE VALG: Med god planløsning er boligen praktisk for familien.

Snarvei til Jessheim

Borgen ligger svært landlig til omkranset av jorder og rekreasjonsområder. Det er likevel raskt og enkelt å komme seg til sentrale strøk. Med kort vei ut til E16 er ikke veien lang til Kløfta og togstasjonen, som i ukedagene tilbyr ekspressavgang med direktetog til Oslo S.

– Jeg jobber i Vika, og det er utrolig enkelt å kjøre til Kløfta og så ta toget inn til Oslo. Pendlerparkeringen er både rimelig og har alltid plass, sier Ida.

Da familien flyttet til Borgen var de ikke kjent i området. Men de fant raskt ut at det er like enkelt å komme seg til Jessheim som det er å dra til Kløfta.

– Vi visste ikke om «snarveien» til Jessheim som ligger rett her borte. Det tar ikke mange minuttene å kjøre inn dit. Første gang vi dro opp hit tenkte jeg at Borgen var litt langt unna alt, men jo lenger jeg har bodd her jo mer sentralt synes jeg det er, sier Ida.

MODERNE: De nye boligene på Borgen Vest er i moderne stil, med god planløsning og smarte valg.

Godt sted å vokse opp

Fordi det er et nyetablert boligfelt, opplever Ida og Cristopher at de fleste naboene er i samme situasjon som dem. De fleste innflytterne er jevnaldrende familier i etableringsfasen, og det er flere barn i samme årskull som Philip.

– Vi har blitt godt kjent med flere av de som bor i området her. Det er hyggelige naboer og bra folk, og en gjennomsnittsalder på rundt 30 år. Mange av de som har flyttet hit har vokst opp her, og kommet tilbake nå som de skal etablere seg, sier Ida.


Borgen Vest er et trygt og barnevennlig område, med god tilgang til barnehager og kort og bilfri vei til barneskolen. Mange barn og unge er engasjert i idretten i Borgen IL, som tilbyr aktivitet i både Alfhallen og på kunstgressbanen. I tillegg ligger en av Nord-Europas beste golfbaner, Miklagard, bare noen få minutters kjøretur unna. Nå håper de flere får øynene opp for området, og «drømmenaboene» er familier i samme situasjon som dem selv.

– Det er hyggelig med variasjon i nabolaget, men i dette området er vi mange som er er i samme etableringsfase. Når de små blir vokser opp og blir venner er det jo fint å bli godt kjent foreldrene. Og det finnes ikke noe mer ideelt sted å vokse opp for små barn enn på et sted som dette, sier den lille familien.